Mukhriz+Iezah, Ulu Tiram, Johor

15Jul09










HPP SAY!

1 Kami berkonvoi dari office ke Ulu Tiram 3 kereta, 10 peserta, 9 dewasa, 1 bayi, anak roslee cst, darwish, betul ke eja?

2 Perjalanan malam dihiburkan dengan anak kapal air-asia wannabe(udey) dan dj veteran radio klasik nasional(fuad topa) dan faizal tahir ke?(roslee cst) yang berhubung melalui walkie talkie, separuh perjalanan semua pengsan, yang bertahan cuma aku, fuad, ngan roslee

3 Mas yang mengemudi kereta Salha sering hilang semasa konvoi, erm

4 Penginapan di taja oleh Moqh di Sunshine Hotel Ulu Tiram, hotel ni baru lagi, recomanded for those out there yg cr tempat menginap area Ulu Tiram, sangat selesa

5 Dini Masjuki menyertai kami di Johor manakala piejan dan kacuk ada tugasan minggu itu

6 Jumlah sebenar photographer yang turut sama menembak tidak diketahui, he he

7 Para lomographer dari lomokids.com juga turut sama hadir memeriahkan majlis

8 Pelamin, eh lomowall, pelamin la, eh, lomowall kot, eh, adalah gabungan idea Amy Bridal dan Jibam and the gang great Idea, he hee

9 Part paling x tahan, paling heavan, moqh menghidangkan 5 jenis air yang boleh direfill sesuka hati, macam pasar, kan best kalo semua wedding camtu, +fav aku air khatira dan air mata kucing, nasib xde air tebu or air kelapa

10 Hari itu tetamu dihiburkan dengan muzik ghazal dari Seri Melati Ghazal, sungguh mengasyikkan

11 Buat pertama kali aku berkaraoke, eh, berghazal, erm, senang cite, menyanyi diringi muzik ghazal, lain feel dia, serius best, cam peform kat dewan philharmonik, abaikan ejaan, pilihan saya tentulah widuri, terima kasih Seri Melati Ghazal, oh lupa, masa aku nyanyi makanan belum sampai kat halkum pun, minum pun x sempat, pengantin dah suruh nyanyi, tp saya xde masalah pitching pun, ha ha, berlagak

12 Moqh tidak melepaskan peluang mendendangkan lagu kepada azizah, sebuah lagu lama, azizah, buat azizahnya, azizah tersipu-sipu tatkala azizah berkumandang, kantoi 1st note tu kira halal la moqh, boleh lak pengantin kene boo, ish

13 Habis saja majlis petang tu hujan turun dengan lebat, sesi potraiture hanya dijalankan berdekatan rumah moqh, di depan kedai2

14 Moqh belanja kami semua aiskrim selepas sesi potraiture

15 Kami supper dengan makanan seafood yang superb malam/pagi tu, x silap aku Senibong nama tempat tu, sedap, thx moqh!

16 Mas memborong sejumlah DVD di pasar borong, aku dah lupa nama pasar tu, antara DVD pilihan mas, Sex and The City

17 Pukul 9pg kami memulakan perjalanan pulang ke KL, roslee gerak lebih awal, pagi itu Myvi berjaya disumbat dengan 6 orang sebelum berjumpa dengan Salha yang bermalam di rumahnya di Kulai

18 Burger King menjadi pilihan kami untuk sarapan pagi

19 Alhamdulillah kami selamat sampai dalam pukul 2, aku+fuad ada job malam tu, abang mas punya reception di Concorde Shah Alam, sampai saat entry ini ditulis aku x dapat melupakan lauk Concorde

click them for more
Mashelmy
Udey Ismail
Saiful Nang
Faizal Rahim
Azizi Zulkefle
Fuad Topa
Kharulhazwan
Dinie Masjuki
CST Production
Shafiq Akmal



26 Responses to “Mukhriz+Iezah, Ulu Tiram, Johor”

  1. 1 Aron

    hoho vr nice pictures🙂 like ur composition

  2. 2 mashitah

    satu. black and white.. cun
    dua. moment and expression yang dicapture, superb..
    tiga. lagu sedap
    last. anda telah berjaya menjalankan tugas dengan cemerlang. Tahniah.😉

    Selamat Penganti Baru Moqh and Iezah.🙂

  3. mengancam aku dengan gambar2 moqh..
    cerita kahwin moqh menutup cerita MJ..hahaha..

  4. 4 nuruz

    hpp! best la lagu tu.. lagu ape heh?

  5. Aron
    tyvm

    mashitah
    lom cukup cemerlang la🙂

    arie
    moqh kan ML, hee he

    nuruz
    lagu nyanyian saya sendiri, tajuknya “Bukan Cinta Biasa”, saya suka hot fm

  6. 6 mas

    erh…bkn DVD ah tu..blu-ray ahh…

  7. Happening tgk wedding moqh dgn iezah ni. Congrats to both of them!!

  8. 8 Eka

    Cantek sgt!!…congrats!! 4 mukriz+iezah selamat pengantin baru..!!!😉

  9. mas
    hahaha, ti pinjam

    Mademoiselle Ayu
    tau xpe, thx singgah sini🙂

  10. 10 iezah

    best2..

    tq ahmad hpp kasan..😀

    mcm mana org nk copy gmbr yg dlm slideshow 2 email blh..ehhe.. :p

  11. 11 saLha

    salah la hpp. umah aku kat sri pulai. bkn kulai. aish!

  12. 12 zatylyaya

    wow wee
    best best!
    nnti upload la sket gamba kt facebook hapeap!

  13. wahhh dah sampai ulu tiram ehhhh… tumpang bangga jap jd org ulu tiram… heheh

    gerek ahhh!

  14. Gambar terbaek!Lawa pelamin Muqh!gamba kat blakang tu buat jadik kalerful!

  15. iezah
    my pleasure, ti sng2 org bg cd kt moqh la, email amik masa

    salha
    ooo, soryy

    zatylyaya
    thx, ti org bg kt jija pic nye…

    Beauty&TheBeads
    heheee, org ulu tiram gak ke?

    Zaidin
    tqvm, lomowall tu mmg cun, rare

  16. Passed by your blog and happen to view those wonderful photos!

  17. 17 nina

    nak puji pelamin!! wah!!! extraordinary!! haha
    (sori, tak reti nilai gambar.. sume pon lawa jeeee) tapi lagu mmg best plssssss =)

  18. 18 Adenaib

    Lagu latar memang the best lah….

  19. 19 haniframli

    gile…luv da bnw..
    santek bro!!!

  20. Jocelyn
    thx jocelyn, do visit again ya!

    nina
    lawakan, ti leh wat pelamin camtu…

    Adenaib
    sgt best

    hanif
    thx thx, ko suka x tgglkan link kan…

  21. waaa..
    b&w anda mmg rawkk…
    gmbr best broo..😉

  22. ni pic la..
    pasni i kene tgok salu ni..
    hahah =)
    photog best!

  23. Radin
    tqvm

    fara zett
    u r most welcome

  24. 24 nor

    i suke pelamin die..unik..tampal2 gmbar

  25. bole wat time ur wedding, heee


  1. 1 » Lagi-Lagi Gambar Majlis Bertandang Sebelah Gua. Gambar MJ tak > mukhriz latif - photographer, lomographer dan penulis licik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: