kaf sin ya ha alif ta nun

23Feb09

…kalaulah aku selalu amalkan aktiviti camni sure body aku ala2 jehan miskin, ha ha…

penguin : cantik awak pg ni…
dugong : erm, awak apa kurangnya, serba ungu…

penguin tersipu2 bangga sambil menguak-nguak paruhnya…

penguin : berapa round awk nk berenang hari ni?
dugong : hari ni x tau lagi…biasanya 7, 8 round…

dugong tersipu2 bangga sambil memusing-musingkan badannya di dalam air…

penguin : lapar pulak pg2 ni..
dugong : x baik makan sebelum berenang, cepat je lemak berkumpul nanti…

tanpa mempedulikan nasihat dugong, penguin terus meratah ikan2 kecil yang sedang riang berenang…

tiba2, dgn tidak semena-mena cik dugong keluar dari air dgn tergesa2…

penguin : kemana pulak tu dugong?
dugong : sakit perut, xtahan…byk sgt makan malam td…

imaginasi aku terhenti sebaik saja dugong berlari meluru ke tandas…

adegan ni berlaku depan mata aku pagi ahad minggu lepas, act for the 1st time aku follow family aku pg berenang, itu pun sebab ahad tu xde job…aku lak berjaga sampai pg, for the 1st time gak aku dpt tgk 2 biji nangka dibalut ngan plastik sampah warna hitam, ha ha…apa2 aktiviti kalau buat waktu pagi mmg best, lagi2 time matahari baru nak naik, syahdu je, tp selalunya badan ni liat nak bangun pagi, asiklah nak tido…sempat lah gak aku berenang 7,8 round…mcm2 gaya aku wat, mantap gak skill aku walaupun main hentam je, ha ha, sejam gak lah aku berendam dalam kolam tu…

tgh2 aku berenang aku terfikir pasal kesihatan dan kekurusan badan, ha ha, kalaulah aku selalu amalkan aktiviti camni sure body aku ala2 jehan miskin, ha ha, xmolah…nanti kene pakai baju saiz XL gak, kalau dapat kuruskan badan ni sikit dah cukup bagus dah, especially di bahagian perut, lagi pun antara misi aku tahun 2009 ni nak kecikan badan ni sikit, he he, x mustahil kan? tgk ar aizat af6 tu…gila kuat keazaman dan kesungguhan dia, “kalau kita nak mesti ada cara”, kata ex gf aku, nani, so mulai saat ini aku akan amalkan hidup yang lebih sihat, bykkan senaman, kawal nafsu makan dan tido macam orang normal, he he, benda2 ni kene buat berperingkat2, xleh buat perubahan mendadak…kalo x menjadi mulalah bosan, biar slow n steady…adik aku yang penguin kaler ungu tu pun dah mula nak kuruskan badan, yang dugong tu je malas sikit, ha ha, kita tgk sape yang kurus dulu, he he, so far ni yang aku dah buat utk melaksanakan misi aku ni…

berenang 1 jam (2 sesi)

berlari atas treadmil 10 minit , lama tu weyh, peluh satu badan (5 sesi)

x minum air sejuk masa sarapan, jarang sarapan… (1 kali)

x minum air sejuk lepas bangun tido, ak try elakkan, so far so good! (8 kali/hari)

x minum air sejuk lepas makan, byk kali da buat, in fact ak try minum air 5 min lps mkn (berkali-kali)

ada 1 hari tu aku accidently x makan malam, bangun pagi badan ringan je, kalau termampu aku cuba amalkan…

hppdated! 3rd march

so far byk lagi tabiat buruk yang aku belum dapat hentikan, pelan2 kayuh la ye, marilah beramai2 meyokong hasrat murni aku ni, aku akan update senarai kat atas tu dr masa ke semasa, go hpp go!






*sekadar gamba hiasan : back to my PSIS day, our DKA6 trip to pangkor, from top, fezol katak hijau, daeng danial, emon d villa *geli je…, hpphenksem, cencaru, time ni satu kelas pg snorkling, snorkling x boleh bla, mcm2 kejadian buruk berlaku, safety jacket pun mcm haram…

exif
underwater 35mm camera
negative film



21 Responses to “kaf sin ya ha alif ta nun”

  1. sure2 jek cancaru… bukan butterfly fish ke tu:P..haha

  2. wahhh cayok la hpp..jaga jesihatan n nak buang tabiat burok..kalau camnie aku pasnie badan ko mcm jehan miskin, silap2 lagi mantap..hehe

  3. 3 Daing Zainudin

    EErrrMmmmmmmm…. aku tunggu je ni bila la ko nak kurus2..
    azam ko tu cam da lame jerk aku dengor…
    takpe, aku masih lagi nak tgk gak ko kurus..hehehe..

    ko makan la ikan `cencaru’ tu, mesti bleh kurus nyeerr…haha..acah ajer..

  4. perghh..
    layan snorkling…
    kalo aku takut beb.. takut jaws.. ehe… :p

  5. heyyy😀
    helohelohelo
    takde pun add tu ym ke??
    sile add balik ye incik heheheh
    email edres tu btol ke takk ayayaya
    oke oke😀

  6. wahhhh… cik ecah pon mau la kuruskan badan.. tapi skang da takde geng la nak p swimmm..huhu..adakah itu sekadar alasangggg? haha

  7. pembetulan.. ko cam ikan buntal k? =D

  8. ecah
    hahah, x tau exact name la…ye kot…

    azizizulkefle
    pasnie ape pasnie? hahahahahah msk list!

    daing
    adik beradik daim zainuddin eh? hahaha, azam yg dulu tu postpone!

    radin
    bukan takat jaws, shark pun de…

    ecah
    alasang! haha go ecah go!

    faridbadarul
    ikan buntal hensem arr

    syuk
    uyeahhhhhhh, 1st time pki ms ni…

  9. nk join gak ah weh~
    kurus jom..ahahha~

  10. 11 reeziana

    weh bak kater ex gf..???
    huhu… bler nk ader gf bru?

  11. 12 reeziana

    memetik kate2 ko “bak kater ex gf aku” huhu…

  12. mas
    jom bebeh!

    z
    ko knl x sape nani 2?

  13. 14 mieja

    gaponyo la susah no nak comment ko nye wordpress ni…
    canggih sgt…
    disebabkan aku tak hebat agi dlm press ni,
    aku mls r nk komen byk2…
    tp aku pling suke gambr adik ko rmai2 tu
    cantek bgt..bile kite lak nk wat gitu..??

  14. mieja
    thx komen! susah kek? ble2 pun bole…ajak ar member2 ko, tp kene banje aku makan, he he, ko xyah makan…da cukup montel!

  15. wah dah main dlm air lak. layan bro!

  16. 17 haniframli

    beb sp sbnrnye dugong tu hehe
    stylo mylo la beb..
    batu karang xde??
    kncing mnis ke??
    skt jntung ke??
    eyh pe aku mrepek ney..

    i mean coral😀

  17. saya tak pandai berenang laa.. camno? konpem takleh berdugong2..kekeke..

  18. Dari PSIS gak kew???
    yang mana erk???
    huhuhuhu

  19. Pangeraz Umar
    yg mana? yang mana2, hehehe, aku member alip eh?

  20. 21 ain aka ceklat melody

    haha.. macam kenal yg atas skali tu..
    nice 1..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: