Leo Burnett

04Sep08

seen this clip b4? sure pernah kan, ni ads merdeka tahun lepas, iklan yang sweet habis, tajuk ads ni ‘Tan Hong Ming’, act buat entry pasal ads ni sbb td my college had a trip ke firm yang wat ads ni which is Leo Burnett, kat Menara Olympia, Jalan Raja Chulan KL. kitaorang wat ‘small tour’ kat office dia, office dia memang best, tenang n relax je, macam office clark kent dalam cte superman dulu2, minimalist tp cool je, byk guna earth color.

Leo Burnett ni international firm, ada kat serata dunia, dan members dia bukan calang2 orang. Yasmin Ahmad the director of sepet, mokhsin and gubra was one of Leo Burnett members, antara ads yang firm ni buat kebanyakannye ads petronas, esp for festive season and merdeka, ada gak iklan for TNB, MAS, KL Sentral n for TV3. kitaorang sempat gak tgk 4,5 ads yang diorang buat, mmg awesome!, they managed to touch human feeling in every ads they made, rupanya kita mmg membesar dgn iklan yang firm ni buat, each raya and merdeka mesti diorang akan kuar ads baru. other than ads they also design a logo, antaranya logo Petronas, Maxis, McDonald, MAS, Kinokuniya n also my college logo.

So jom kite same2 tggu new ads from this firm for this raya!!!….yeahhh rayaaa???…puasa baru je 4 hari…hehee:)

visit www.leoburnett.com for more



One Response to “Leo Burnett”

  1. 1 reeziana

    urrmmmmm….susah jer ko kn n k g tgk concert tu…
    tu lah x ajk aku sper suh


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: